Legetøj til aktivitetsstativ: 3 idéer til ophæng

Legetøj til aktivitetsstativ: 3 idéer til ophæng

Aktivitetsstativ

Hvem har mest glæde af et aktivitetsstativ? Din baby, som ligger under stativet og får et nogenlunde afgrænset sanseindtryk? Eller mor, som får hænderne fri et øjeblik, mens babyen er optaget af former, farver, lyde og bevægelser?

Det står vist lige. Det populære aktivitetsstativ kan være til glæde for hele familien. 

Idéer til ophæng til aktivitetsstativ

Mangler du idéer til, hvad du skal hænge op på dit aktivitetsstativ derhjemme? Start med at finde ud af, hvad du er til:

  • Klassisk og tidløst
  • Hyggeligt og hjemmelavet
  • Billigt og bæredygtigt

Skab et enkelt børneunivers uden at gå på kompromis med design og kvalitet

Køb noget tidløst, klassisk og holdbart til aktivitetsstativet, som kan holde til flere børn. Noget der passer ind i en moderne indretning. Vi er tilbage ved nogle gamle dyder, når vi snakker babylegetøj i materialer som træ, læder og naturgummi. Legetøj må gerne være pænt og det må gerne kunne holde længe. 

Indretningsstil, holdbarhedsprincipper og sparehensyn er ofte grunden til at mange vælger de gode materialer.

 

Hæklet babylegetøj

Hæklet legetøj er oppe i tiden. Du kan købe det i butikkerne eller du kan hækle selv. Der er inspiration at hente på Pinterest og Instagram, hvis du vil hækle små dyr, figurer eller symboler til aktivitetsstativet.

De farverige hæklerier er sanselige med forskellige former og strukturer. Hvis du vil, kan du også sy en lyd ind i maven på et hækledyr, fx en klokke eller noget, der rasler. 

Har du brug for en opskrift, findes der masser af bøger med hækleopskrifter, du kan starte ud med.

Køb brugt babyudstyr

Er du til genbrug, så er der altså også guld at finde der, når det kommer til babylegetøj. Mange genbrugsbutikker har en babyafdeling, hvor du kan finde alt muligt til din baby.

For den miljøbevidste type, kan det give rigtig god mening at lade det brugte babylegetøj skifte ejer og på den måde forlænge legetøjets levetid.

Find din nærmeste genbrugsbutik her og gå på jagt efter brugt legetøj til aktivitetsstativet. 

Vælg et enkelt aktivitetsstativ med plads til udskiftning af legetøj

Vælger du et aktivitetsstativ med plads til udskiftning af legetøj, har du et aktivitetsstativ, som kan følge dit barn i flere år. Og det kan genbruges til lillesøster eller lillebror, når den tid kommer.

Littlerooms eget aktivitetsstativ er super velegnet til langtidsbrug. 

Brug aktivitetsstativet til sanseleg

Aktivitetsstativet er et lille, afgrænset sanserum i sig selv. Et lille "hus" til din baby med mulighed for at udskifte sanseindtrykkene, efterhånden som behovet ændrer sig.  

Er du interesseret i at bruge aktivitetsstativet mere intentionelt til sanseudvikling og sanseleg, kan du ifølge børneergoterapeut Anne Helene Kristensen bruge et enkelt stykke legetøj eller to ad gangen:

"På den måde kan du styre din babys opmærksomhed og kropsstilling under stativet, ved at skubbe legetøjet frem og tilbage på aktivitetsstativet."

Er du interesseret i mere baggrundsviden, kan du læse vores artikel om, hvordan sansemotorisk træning kan styrke din babys hjerne og helt grundlæggende udvikling. Artiklen er skrevet i samarbejde med børneergoterapeut Ann Helene Kristensen, som også har bidraget til en artikel med idéer til gode sanselege for børn

Læs næste

Hjælp dit barn med at falde i søvn selv
Den store guide om uld til børn

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Gratis fragt

Gratis fragt på alle ordre over 499,-

Dansk kundeservice

Vi svarer inden for 24 timer

Glade kunder

Vi har 4,5 stjerner på Trustpilot

Dansk kvalitet

Dansk design og kvalitet